PSA ska börja redovisa verkliga förbrukningssiffror

Peugeot och Citroën vill lägga alla kort på bordet så att kunderna inte misstror dem. Därför ska de börja redovisa vad deras bilar verkligen förbrukar.

Som ett resultat av den pågående jakten efter utsläppsfusk, som orsakades av Volkswagens fusk, säger PSA-gruppens finanschef Jean-Baptiste de Chatillon att hans företag ska börja redovisa verkliga förbrukningssiffror som tas fram med hjälp av ett oberoende organ.

Han pratar om PSA Peugeot-Citroëns gynnsamma position och att de vill utnyttja denna position genom att låta folk veta. PSA säger sig aldrig ha fuskat likt Volkswagen har gjort.

PSA-koncernen har under många årtionden förlitat sig på främst dieseldrivna bilmodeller. I dag är andelen dieselbilar av deras totala försäljning 65 procent. För ett år sedan låg andelen på 67 procent.

PSA har länge legat långt fram vad gäller tekniken i dieselbilar, med bland annat partikelfilter och andra lösningar för att sänka förbrukning och utsläpp av partiklar.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!