090803-audi-r8-spider

R8 Spider avslöjad av Audi-handlare

Audi har ännu inte bekräftat något, men enligt den senaste tidens ihärdiga rykten ska Audi R8 Spider visas upp i Frankfurt i höst. Men redan nu kan vi få en första glimt av bilen sedan en brittisk Audi-handlare börjat annonsera den – aningen för tidigt.

Många går och väntar på att Audis snabbaste modell – R8 – ska komma med tygtak. På Frankfurtsalongen i september får vi förhoppningsvis se bilen, men än så länge har Audi hållit tyst om när visningen ska äga rum – så det är fortfarande osäkert vad som gäller.

Däremot har en Audi-handlare i brittiska Stafford gjort något som kan liknas vid en blunder – han annonserar via en eftertextannons (se länk nedan) att de som är intresserade av en Audi R8 Spider (kan komma att betecknas Cabriolet) kan lägga handpenning på bilen redan nu.

Handlaren nämner också att bilen debuterar på Genèvesalongen i mars nästa år, något som går emot de ovan nämna ryktena. En textrad i annonsen som stämmer överens med rykten från i våras är att bilen endast kommer att finnas med V10-motorn på 5,2 liter och 525 hästkrafter. V8:an på 4,2 liter tros däremot göra debut senare, vilket även bekräftats via insiderkällor hos Audi.

Prislappen uppges börja på 105 000 pund vilket motsvarar 1,26 miljoner kronor. Det skulle betyda ett prispålägg med ungefär fem procent jämfört med coupéversionen med V10-motor som kostar 99 580 pund, vilket motsvarar 1,2 miljoner kronor.

Det mest intressanta med annonsen är att handlaren har bifogat en lågupplöst bild på R8 Spider, som verkar vara tagen med en mobilkamera. De skarpsynta ser att det står ”Stark” på den kaliforniska registreringsskylten, vilket i sin tur betyder att bilen lär vara plåtad under inspelningen av nya filmen Iron Man 2 där Robert Downey Jr spelar Tony Stark/Iron Man.

Frågan är hur högt i kurs Audi-handlaren står hos Audi i Ingolstadt.

Läs mer

Extern länk

Annons Audi R8 Spider

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!