110719-evoque cabriolet

Range Rover Evoque tappar taket

Suvar i cabrioletutförande börjar likna en trend, vi har redan sett Nissan Murano i cabutförande och nu ryktas även Range Rover Evoque komma som cab!

Vi har redan fått de officiella bilderna på smått bisarra Nissan Murano i cabrioletutförande, eller Murano CrossCabriolet, som den egentligen heter. Knasig bil tyckte vi då, men faktum är att suvar i cabrioletutförande verkar komma att bli en trend. Vi har också nåtts av rykten om att Audi förbereder en cabrioletversion av Q5, och nu kan självklart inte britterna hos Land Rover hålla fingrarna i styr.

Alltså kommer nu rykten om att Land Rover också förbereder en bil i den märkliga kategorin suv-cabriolet, och då självklart baserad på märkets senaste kreation Evoque. Märket är förvisso inte oäven vad gäller taklösa terrängbilar, den råbarkade Defender har funnits i flera mer eller mindre taklösa varianter, men Evoque är ändå något annat. Modellen är redan i grundversionen gjord mer som en "livsstils-suv" än en riktig terrängvagn, mer av en dyr designerväska än en praktisk verktygslåda, om du så vill. En bilvärldens motsvarighet till exklusiva solglasögon eller små hundar, ungefär, även om viss terrängkapacitet ryms i biltypen.

I och med att Victoria Beckham, brittisk fotbollsfru och känd från popgruppen Spice Girls som "Posh Spice", varit inblandad i utvecklingsarbetet lär med all sannolikhet inte cabrioletversionen bli något undantag. Snarast tvärt om. Förmodligen baseras Evoque cabriolet på tredörrarsversionen av Evoque med fast tak. Ryktena om en cabversion dementeras inte av Land Rover, även om inget officiellt uttalande har kommit än. 

Blir ryktena verklighet kan Evoque cabriolet finnas hos din Land Rover-återförsäljare om två år, till 2013. Tillverkningen kommer i så fall ske tillsammans med de övriga Evoque-varianterna i Halewood i England.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!