110707-Rekordår för Rolls Royce

Rekordår för Rolls-Royce

Rolls-Royce har haft ett rekordbra första halvår – försäljningen har ökat med hela 64% sedan samma period förra året!

Det första halvåret i år har varit rekordartat bra för brittiska, men BMW-ägda, lyxbilstillverkaren Rolls-Royce. Försäljningen har ökat med hela 64% gentemot samma period förra året. Även om i princip alla större marknader har rapporterat en försäljningsökning så har Asien och Stillahavs-regionerna visat på en särskilt hög ökning – över 170% plus! 

Även på närmare håll har försäljningen ökat stort, i Tyskland rapporteras ökning på 60%, medan Mellanöstern och USA har ökat med ungefär 40% vardera (höga siffror, men i sammanhanget bland de lägre ökningarna). Totalt såldes 1 592 Rolls-Royce under årets första sex månader, vilket är den högsta siffran sedan BMW tog över märket år 2003. Försäljningsökningen sker också samma år som Rolls-Royce firar att kylarprydninden Spirit of Ecstasy fyller 100 år, vilket kommer att firas med en specialversion av Phantom, i 100 exklusiva exemplar.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!