090813-mazda-mx-5-mx5

Rekordmånga Mazda MX-5 firar bilens 20-årsjubileum i Sverige

Som bekant firar världens mest sålda roadster Mazda MX-5 20-årsjubileum i år. Det tänker Svenska Miataklubben ta fasta på. I helgen anordnar de en stor träff i Skövde där osannolika 125 stycken MX-5:or deltar i olika evenemang. Alla är välkomna att fira den populära bilen.

Är du förtjust i Mazdas lilla roadster MX-5 (Miata i Nordamerika, Roadster i Japan) eller bara älskar att se många bilar på en och samma gång? Bra, för då har du helgen (14-16 augusti) räddad. Då ska du bege dig till Skövde, närmare bestämt till Billingehus med omnejd. Där anordnar Svenska Miataklubben (Miata Club of Sweden) ett stort event för svenska MX-5-ägare – som ett led i 20-årsfirandet av den populära tvåsitsaren.

Sedan bilen lanserades 1989 har närmare 900 000 exemplar tillverkats. Hela 125 stycken av dessa, om alla anmälda dyker upp, sluter upp i Skövde i helgen, vilket dessutom är svenskt rekord i antal MX-5:or på samma plats samtidigt.

Förutom att alla tre generationerna av bilen finns på plats för beskådan kommer det även att bjudas på en rundtur under fredagseftermiddagen, en längre tur i Västergötland under lördagsförmiddagen och en kortege genom Skövde klockan 14.00 samma dag. Lördagen avslutas med jubileumsbankett på Billingehus på kvällen.

– Allmänheten är hjärtligt välkommen att hälsa på och studera de rekordmånga Mazda MX-5:orna, hälsar Thomas Ericsson, PR-ansvarig i Svenska Miataklubben.

Vi passar på att gratulera Mazda MX-5 än en gång och håller också tummarna för att det blir fint väder över Västergötland i helgen. Hela Sverige för den delen.

Läs mer

Test och provkörningar

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!