080310-renault-megane-c

Renault Mégane Coupé – klar för produktion redan i år

På Genèvesalongen visar Renault ett riktigt läckert koncept som visar hur kommande Mégane Coupé kommer att se ut. Nu visar det sig att bilen når allmänheten tidigare än väntat – redan i slutet av året.

På Genèvesalongen som fortfarande pågår är det förmodligen många som tittar på Renault Mégane Coupé Concept, drar en suck och tänker att så där kommer väl aldrig produktionsbilen att se ut. Men den sucken kan visa sig vara obefogad. Enligt Renaults designchef Patrick Le Quement kommer produktionsversionen att lanseras redan i år. I samma veva kommer även en mer praktisk femdörrars modell. Därmed kan det alltså visa sig att de aptitliga linjerna från konceptet inte är så långt ifrån hur produktionsbilen kommer att se ut.

Precis som konceptet visar, kommer Renault Mégane Coupé inte att vara en traditionell tredörrarsbil (hatchback på engelska). Bilen som kommer att visas på Parissalongen i september blir precis som konceptet från Genève, en tredörrars Coupé i samma stil som nyligen presenterade VW Scirocco.

Designchefen Patrick Le Quement försäkrar att även om konceptet som visas i Genève är ganska extremt, så kommer nya Mégane inte att dela åsikterna på samma sätt som den nuvarande modellen. Nuvarande Mégane ser ju minst sagt annorlunda ut och de som inte gillade den vid första synen har nog inte ändrat sin uppfattning. Patrick Le Quement avslutar med att konstatera att nya Mégane inte kommer att ärva den upprättstående bakrutan, den kommer att vara mer diskret men ändå iögonfallande.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Teknikens Värld + verktygsset & pläd för endast 149 kr. Köp nu!