0806607-megane-r26-r

Renault Mégane R26 R släpps lös

Nya värstingversionen av Renault Mégane – R26 R – ska inte visas förrän nästa månad i London. Men redan nu har de första bilderna på den 225 hästkrafter starka racebetonade bilen läckt ut.

Nuvarande generation Renault Mégane börjar bli ålderstigen och en avlösare stundar runt hörnet. Dock är det inget som hindrar fransmännen från att i november släppa den hetaste versionen av modellen – Mégane R26 R. Bilen ska visas på Londonsalongen i slutet av juli, men redan nu har brittiska motortidningen Autocar fått tag på ett par lågupplösta bilder som du kan se här.

Motorn i R26 R är densamma som i R26, alltså en fycylindrig turbomatad bensinmotor på två liter och 225 hästkrafter. R26 är förresten den bil som Renault lanserade under 2006 där namnet är plockats från 2006 års F1-bil.

Förutom att färgen skiljer R26 och R26 R åt så har sistnämnda bantats med cirka 125 kilo. Det påverkar prestandan en hel del. 0-100 km/h sägs gå på under sex sekunder, jämfört med R26 som fixar accelerationen på ”bara” 6,5 sekunder.

Inuti R26 R finns en skyddsbur precis som på en riktig banbil. Dessutom är de skålade stolarna utbytta till kolfiberdoningar, vilket passar perfekt till huven som är i samma lätta material. Avgassystemet har bytts ut till ett med lägre vikt, samtidigt som de klarröda 18-tumsfälgarna sparar vikt eftersom de är av titan. Bakom fälgarna sitter fyrkolvsok från Brembo. Fjädringen är hårt satt för att klara tuffa tag på vägarnas kurvigare partier.

Om bilen dyker upp i Sverige är okänt, men se det som mindre troligt. Priset ute i Europa tros hamna på 24 000 euro och upp.

Läs mer

Provkörning

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!