Renault Sandero RS officiell

Här är den billigaste RS-modellen från Renault Sport, men det är inte en Renault.

Gilla på Facebook för fler videoklipp!

Sandero är inte en bil som vi här i Europa förknippar med Renault då den säljs som en Dacia här. I Sydamerika marknadsförs modellen dock som Renault och nu har den lanserats i RS-version.

Motorn är en tvåliters sugmotor som levererar 147 hästkrafter, den kopplas till en sexväxlad manuell låda och driver på framhjulen. Utöver en något starkare motor än i vanliga Sandero har RS-versionen även fått en del sportiga detaljer.

Svarta 17-tumsfälgar, bakre diffusor samt spoiler, omjusterad fjädring, skrivbromsar bak och sportavgassystem med dubbla utblås är några av förändringarna. I kupén sitter en treekrad sportratt med RS-logo och det finns även en RS-knapp som tillåter föraren att välja mellan tre körlägen, antingen Standard, Sport eller Sport Plus. Det sistnämnda är avsett för bankörning och avaktiverar antisladdsystemet.

0-100 km/h ska avklaras på åtta sekunder och toppfarten anges till 202 km/h. Jämfört med en Clio eller Megane RS är Sandero RS rena fyndet, från 58 880 real, cirka 128 000 kronor. Men Sandero RS säljs i nuläget endast i Sydamerika.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!