Foto: Haparanda kommun

Roliga, men olagliga, skyltar i Haparanda

Kommunen försökte liva upp stämningen i Haparanda med roliga skyltar vid stadens övergångsställen. Jätteskoj, verkade de flesta tycka. Men inte polisen.

Under veckan som gått har invånarna och besökarna i Haparanda kunnat variera sitt tillvägagångssätt för att ta sig över stadens övergångsställen. Det kan man i och för sig göra när som helst, variera tillvägagångssättet alltså, men det har tidigare inte funnits rekommendationer för vilket tillvägagångssätt man bör välja. Men i veckan har det alltså funnits det, i form av kompletterande skyltar under vanliga "Herr Gårman".

Förslaget om de udda skyltarna kom från en ortsbo och var en del av projektet "Gör om stan", vars syfte är att göra Haparanda trevligare. Men efter påtryckningar från polisen har kommunen nu tagit ner skyltarna igen, då det visat sig att de är olagliga.

Foto: Haparanda kommun

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Teknikens Värld + verktygsset & pläd för endast 149 kr. Köp nu!