Rolls-Royce lägger ner Phantom VII

Efter drygt tretton år är det dags för Rolls-Royce att säga adjö till superlyxkryssaren Phantom.

Nu är det till slut dags för långköraren och flaggskeppet Phantom att få en ersättare. Nuvarande generation sju sattes i produktion redan 2003 och har sedan dess varit valet för många välbeställda kunder om de vill åka komfortabelt och flärdfullt. Men efter drygt tretton år är det dags att sätta punkt och inleda en ny era.

Som en svanesång ska R-R bygga ytterligare en specialmodell som kommer att gå under namnet Zenith. Femtio bilar kommer att utgöras av Coupé och Drophead Coupé-modellerna. Detta för att just dessa två modeller inte kommer att få någon ersättare. Zentih-modellerna kommer att presenteras under årets bilsalong i Genève.

Under 2017 väntas nästa generation presenteras och kommer då endast utgöras av ”vanliga” Phantom och versionen med förlängd hjulbas. En modell som vår spionfotograf redan har lyckats fota under tester i norra Sverige.

Produktionen av nuvarande Phantom-generation kommer att läggas ned i slutet av året.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Teknikens Värld + verktygsset & pläd för endast 149 kr. Köp nu!