060608_saab

Saab 9-3 får uppdaterad interiör 2007!

Saab 9-3 står inför förändring. När modellår 2007 anländer är det bland annat en helt ny instrumentpanel och ett nytt kommunikationssystem.

Saab meddelade under onsdagen vilka förändringar som 9-3 får för modellår 2007.

Det blir en hel del detaljer som ändras. Till exempel blir dubbla klimatzoner standard i samtliga modeller, 175- och 210-hästars motorerna får sexväxlade manuella lådor som standard och intergrerat bluetooth-telefonssystem kommer finnas som tillval.

Den största skillnaden blir dock interiören som får sig en uppdatering.

Saab själva beskriver det som att instrumentplanelen fått en renare och tydligare design men samtidigt förbättras förarens kommunikation med bilen. 

Med det menas ett nytt informationssystem - Infotainment på Saabspråk - liknande det som Audi använder med en enda knapp(ratt) för alla funktioner, som gör det möjligt för föraren att styra i princip i allt från ratten.

Samtliga Infotainmentsystem kan kombineras med en nyutvecklad hands free-lösning för mobilen, bluetooth Phone Integration System (BPIS) som ersätter ett tidigare system. Efter en inledande "handskakningsprocedur" kan en Bluetooth-kompatibel telefon automatiskt koppla in sig via bilens audiosystem varje gång föraren sätter sig i bilen. Telefonen kan styras via rösten eller via knapparna på ratten, samtalsinformationen visas i bilens huvuddisplay. BPIS eliminerar också behovet av en knappsats på instrumentpanelen. För laddning och anslutning till bilens externa antenn krävs en dockningsstation till mittkonsolen som finns att köpa som tillbehör.

På ratten sitter även en "Profiler-funktion" som helt enkelt är förinställda lägen för en rad funktioner osm föraren själv kan programmera.

CD-spelare som stöder MP3 är standard liksom uttag för till exempel MP3 spelare. Detta kopplat till ett exklusivt ljudsystem från Bose.

 Under hösten kommer 2007 års Saab 9-3 ut på vägarna, då får vi se den på riktigt.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!