Saab X_Ray Vision Foto: Warming Design GmbH

Saabs framtid om “om” hade funnits

Danske bildesignern Anders Warming har väckt liv i Saab. Hans nya koncept X_Ray Vision är en designstudie i hur en bil från det avsomnade bilmärket skulle kunna te sig. Stor, cool och ritad nästan som ett hus riktar X_Ray Vision in sig på framtida transportlösningar.

Anders Warming (född 1972) har lång bakgrund inom bilbranschen. Han har varit hos både Volkswagen med framför allt hos BMW-Mini där han arbetat under ledning av Chris Bangle and Adrian van Hooydonk.

Numera är hans uppdragsgivare i huvudsak kinesiska med bland andra Borgward samt Hengchi genom mäktiga Evergrande Group. Jo, samma Evergrande som även äger Nevs och som är delägare till Koenigsegg.

LÄS OCKSÅ: Ny bilmodell på gång från Sverige – Koenigsegg inblandade 

Saab X_Ray Vision Foto: Warming Design GmbH

Nu har hans firma Warming Design GmbH i München skissat fram ett helt nytt bilkoncept – Saab X_Ray Vision. En fullstor lyxsedan som minst sagt andas framtid. Formspråket är nästan arkitektoniskt med panoramaglasfönster på sidorna som sitter fast i två jättelika måsvingedörrar, en på vardera sida. Svängen på C-stolpen känns igen från Saab 9-5 och kanske även den breda bakljusrampen men i övrigt är det helt nyskapande linjer.

Inredningen är avskalad och givetvis månar Warming extra mycket om passagerarna. Rejält med utrymme ska göra Saab-resan avspänd, komfortabel och väldigt cool.

X_Ray Vision är en så länge en ren skrivbordsprodukt men med Warmings breda nätverk i Kina vet man aldrig vad som kan bli verklighet.

DUELL: Saab 9-5 SportCombi mot Volvo V90

1 av 12 Foto: Teknikens Värld
2 av 12
3 av 12
4 av 12
5 av 12
6 av 12
7 av 12
8 av 12
9 av 12
10 av 12
11 av 12
12 av 12: Saab X_Ray Vision Foto: Warming Design GmbH

Nevs i Trollhättan är för övrigt inne på samma linje med sin transportlösning Sango som verkar inom företagets mobilitetssystem PONS.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!