110324-saab ny vice vd Foto: © Lindab AB (publ)

Saabs nye vice vd hoppar av innan han börjat

För ungefär en månad sedan förklarade Saab Automobile att man funnit en ny vice vd i Nils-Johan Andersson. Men Saab måste nu leta efter en ny vice vd eftersom Nils-Johan Andersson låtit meddela att han hoppar av uppdraget redan innan han börjat.

Förra året anställde Saab erfarne Adrian Hallmark som försäljningsdirektör. Han hade handplockats från Volkswagen. Hallmarks anställning hos den svenska biltillverkaren blev dock kortvarig då han hoppade av sitt uppdrag redan efter ett drygt halvår och påbörjade i stället en ny anställning hos Jaguar Land Rover där han nu är företagets globala varumärkesdirektör.

Nu åker Saab på ett andra avhopp på kort tid. Förra månaden meddelade Saab att man funnit en ny vice vd i Lindab-chefen Nils-Johan Andersson. Men enligt Sveriges Radio P4 Väst har Nils-Johan Andersson  erbjudits en annan chefsposition inom Lindab som gör att han väljer att hoppa av uppdraget hos Saab – innan han ens påbörjat det.

Enligt Saab Automobiles informationsdirektör Eric Geers, som SR P4 Väst har varit i kontakt med, har letandet efter en ny vice vd redan inletts. Dock vet han inte när en ny sådan kan vara installerad och redo att representera Saab.

Läs mer

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!