Säljstart för Volkswagen Arteon – pris från 434 900 kronor

Det är inte ens en månad sedan världspremiären på bilsalongen i Genève, ändå är det redan dags för svensk säljstart för Volkswagens nya, som de kallar den, premiummodell Arteon.

Det var i mars som Volkswagen drog skynket av CC-ersättaren Arteon, en lite lyxigare ”fyrdörrarscoupévariant” av storsäljaren Passat. Med 486,2 centimeter på längden är den dryga halvdecimetern längre än CC och innerutrymmena lär vara rejält tilltagna med tanke på att axelavståndet mäter 284,1 centimeter, cirka 13 centimeter längre än hos föregångaren.

Det som gör att Arteon sticker ut är den exteriöra designen. Modellen har fått ett tydligt Volkswagen-utseende utan att likna vare sig Passat eller någon annan modell, främst då i fronten. Interiört känner man dock igen sig från Passat.

Volkswagen Arteon är dessutom fullproppad med ny eller delvis ny teknik som underlättar och gör färden säkrare. Nyaste generationen adaptiv farthållare med autobroms ned till stillastående tar plats i modellen, en farthållare som med hjälp av en kamera tar hänsyn till rådande hastighetsbegränsningar men också med hjälp av vad navigationssystemet har att bjuda på i informationsväg.

Andra nyheter är dynamiskt kurvljus som anpassas efter vad kameran ser samt vad GPS-systemet berättar, filbytesassistent från 10 km/h (tidigare 30 km/) och PreCrash-system som numera även har sensorer bak på bilen.

Nu är det alltså svensk säljstart för Arteon och inledningsvis är det två modellversioner som är aktuella; 2,0 TDI 240 DSG 4Motion GTS från 434 900 kronor (R-Line från 444 900 kronor) samt 2,0 TSI 280 DSGS 4Motion GTR från 489 900 kronor.

2,0 TDI 190 DSG 4Motion GT kommer senare, preliminärt mot slutet av sommaren, och ska då kosta från 399 900 kronor (R-Line från 409 900 kronor).

Specifikationer, standardutrustning och tillval med tillhörande priser finner du i faktarutorna nedan.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!