Självkörande Volvo får hjälp av självkörande Otto

Uber fick skit för att de sjösatte sina självkörande Volvo XC90-bilar i San Francisco utan tillstånd. Nu har de lämnat staden och är på väg med bilarna till ett annat område med hjälp av lastbilen Otto.

I förra veckan var den stora snackisen Ubers självkörande Volvo XC90-bilar som körde för rött ljus och som körde olagligt utan tillstånd. Uber trotsade körförbudet en tid men har till slut lämnat San Francisco då de har fått tillstånd av Arizonas guvernör Doug Ducey att fortsätta testköra autonomt i hans delstat.

Uber är nu på väg att förflytta alla sina självkörande XC90-bilar från San Francisco till Arizona (till delstatens huvudstad Phoenix är det drygt 160 mil). Bilarna transporteras på en lastbil, och inte vilken lastbil som helst. Otto heter den och självklart är den självkörande.

Det är dock föga troligt att Otto kör på egen hand, Uber har förmodligen inte rätt tillstånd för den att verka allena i Kalifornien.

Inom några veckor tror Uber att deras testflotta av XC90-bilar är igång igen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!