090825-skoda-superb-combi

Skoda Superb Combi – första bilderna

Snart är det dags för Skoda att visa sin rymligaste bil någonsin. Inför premiärvisningen av Superb Combi väntar vi kombiälskande svenskar oss en storlastare av rang. Nu har Skoda släppt de första bilderna.

 Skoda Superb är redan i sitt nuvarande utförande en av de rymligare bilarna i sin klass och bjuder på mycket utrymme, speciellt för baksätespassagerarna, till en hyfsat liten peng. Den flexibla bakluckekonfigurationen gör även bilen lättlastad som få sedanmodeller. Snart får dock Superb ställa sig i skuggan för bilen som kan komma att bli kombiälskande svenskars nya kelgris. Skoda Superb Combi ska premiärvisas i Frankfurt i september och nu får vi en första tjuvtitt.

På en dunkel bild från sidan får vi för första gången se Superb Combi i profil och en detaljbild visar en del av ena bakljuset. Bilderna bjuder egentligen inte på några designmässiga överraskningar – Superb Combi skiljer inte mycket från sedanmodellen bortsett från det stora lastutrymmet. Kombiversionen blir lika lång som sedanversionen (4,86 meter) och har samma avstånd mellan hjulaxlarna (2,76 meter). Däremot ryktas det om att baksätet förskjuts en aning i längdled för att gynna lastlängden bakom baksätesryggarna. Det skulle i så fall minska det limousinliknande benutrymmet för baksätespassagerarna, men antagligen ändå vara i toppklass. Hur mycket Superb Combi rymmer vill Skoda inte avslöja, men det finns uppgifter som pekar på upp mot två kubikmeter vilket i så fall skulle betyda att konkurrenter som Volvo V70 och Ford Mondeo akterseglas.

Bilen i slutet av året i stora delar av Europa och på svenska marknaden väntas en introduktion månadsskiftet januari/februari 2010. Skoda förväntar sig att Superb Combi ska bli en storsäljare och pekar på vanliga Superbs framgångsrika försäljning hittills. Sedan lanseringen för snart ett år sedan har cirka 600 bilar sålts i Sverige och över 42 000 i hela världen.

Läs mer

Test- & provkörningar

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Teknikens Värld + verktygsset & pläd för endast 149 kr. Köp nu!