Sterilisera dig och vinn en Tata Nano

Indiska myndigheter vill ta till nya metoder för att dämpa befolkningsökningen i landet. Bland annat lottar man ut Tata Nano bland de som låter sterilisera sig.

Enligt den senaste folkräkningen har Indien en befolkning på dryga 1,2 miljarder människor och befolkningen ökar i en takt som gör att Indien förmodligen kommer att ha gått om Kina som världens största land befolkningsmässigt till 2030. Befolkningstillväxten ställer till problem, redan i dag bor 17,5% av världens befolkning på en ytan av 2,1% av världen.

För att komma åt problemet med befolkningsutvecklingen har myndigheterna i Jhunjhunu i delstaten Rajastan anammat en ovanlig lösning, rapporterar tidningen Times of India. Bland de män som väljer att sterilisera sig på en av de officiela klinikerna lottas priser ut, bland annat tv-apparater, matberedare och motorcyklar. Toppriset i utlottningen är en sprillans ny Tata Nano. Förvisso är Nano med sina 33 hästkrafter under huven världens billigaste bil, men ändå något som säkert många indier skulle bli glada av att vinna. Frågan är om det räcker som morot för det medicinska ingreppet?

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!