Subaru ska visa Forester e-Boxer Hybrid i Genève

Japanska Subaru ska på bilsalongen i Genève nästa månad visa upp första steget i märkets europeiska elektrifieringsstrategi.

Klockan 10.45 den 5 mars, det vill säga under den första av Genèvesalongens två pressdagar, ska Subaru avtäcka e-Boxer som de kallar för första steget i sin kommande elektrifiering av drivlinor i Europa. Då ska de även avslöja vilka två modeller som ska få ta del av den nya drivlinan.

Bilden ovan visar ett e-Boxer-emblem på vänster dörrblad. Tittar vi noggrant på plåtveck och backspegelfot ser vi att det är en Forester det handlar om. I januari, för nästan exakt en månad sedan, avtäckte Subaru en modellversion vid namn Forester e-Boxer på bilsalongen i Singapore. Det är sannolikt samma modell vi kommer att få se i Genève. I så fall handlar det om en fyrcylindrig boxermotor på 2,0 liter, 145 hästkrafter och 188 newtonmeter som arbetar tillsammans med en 13,6 hästkrafter och 65 newtonmeter stark elmotor som är placerad i CVT-lådan Lineartronic. Till elmotorn hör ett litiumjonbatteri på 4,8 Ah (amperetimme). Självklart är bilen fyrhjulsdriven. Bagageutrymmet är något mindre än i en icke hybriddriven Forester på grund av drivlinan. Enligt WLTP-körcykeln är förbrukningen 0,71 liter per mil. Enligt den japanska körcykeln (JC08) är siffran 0,54 liter per mil.

Så här beskriver Subaru sin hybridsatsning:

”Spänning genererar el. Och vi är stolta över att kunna presentera vårt nya sortiment av Boxer-motorer på Genèves bilsalong. Det finns hybrid, och det finns den kraftfulla e-Boxer. Upptäck hybrid, på Subaru vis den 5 mars 2019.”

Subaru Forester e-Boxer så som den presenterades i Asien för en månad sedan.

Subaru Forester e-Boxer är alltså en vanlig elhybrid, det vill säga ingen laddhybrid. Sent i fjol presenterade Subaru modellen Crosstrek Hybrid i USA (Crosstrek heter i Europa XV) som är just en laddhybrid. Den har också en boxermotor som huvudsaklig drivkälla, men går inte under benämningen e-Boxer.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Teknikens Värld + verktygsset & pläd för endast 149 kr. Köp nu!