Suzuki Swift Sport – tre snabba från provkörningen

PeO Kjellström är ute på vift i de norrländska skogarna för att provköra nya busfröet Suzuki Swift Sport, som visades på bilsalongen i Frankfurt i september.

God dag PeO Kjellström. Ute på vift igen. Vilket mysigt land är det den här gången?

– Norrland! Jag är i Sundsvall för att köra nya Suzuki Swift Sport.Aha. Ja Swift är ju en trevlig liten bil redan som standard. Vad betyder tillägget Sport?

– Först och främst att det är lite mer motor. Här bjuds 136 hästar ur den 1,6 liter stora motorn, utan turbo. Lite GTI light skulle jag vilja säga. 0-100 km/h tar 8,7 sekunder, toppfarten anges till 195 km/h. Det går att busa med den, samtidigt är den väldigt komfortabel på landsväg och sväljer ojämnheter som en större bil.

 När börjar den säljas och till vilket pris?

– Nu! Och den kommer att kosta 166 900 kronor och är då välutrustad med automatisk luftkonditionering, radio, elfönsterhissar, sportstolar, 17 tums aluminiumfälgar med mera.

Mer om nya Suzuki Swift Sport kan du läsa om i Teknikens Värld nummer 4/2012 som finns i butik från och med 2 februari!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Teknikens Värld + verktygsset & pläd för endast 149 kr. Köp nu!