110701-hobbybilsauktion

Teknikens Världs hobbybilsauktion!

Tillsammans med KVD Kvarndammen och vår systertidning Klassiska Bilar håller vi både en hobbybilsträff och en hobbybilsauktion den 25 september. Ta chansen att göra ett klipp, få bra betalt för din ögonsten eller få chansen att se Sveriges finaste hobbybilar!
Teknikens Värld

Söndagen den 25 september går auktionen och bilträffen av stapeln! KVD Kvarndammen säljer vanligtvis bara ut företags- och myndigheters bilar, men nu gör de ett undantag för Teknikens Värld och Klassiska Bilars läsare. 

   För att få ut det bästa ur Sveriges hobbyfordonspark tänker vi oss att bilarna som ska gå under klubban inte ska användas som bruksbilar, utan mer som hobbybilar. Exempel på sådana är veteranbilar och entusiastbilar som har mer än 20 år på nacken. Nyare samlarbilar kan också ställas ut på auktionen, men huvudsaken är att de har karaktären av en hobbybil.

Plats för bilträffen och visnignen är KVD:s anläggningar i Kungälv och Åkersberga mellan 10.00 på förmiddagen och 15.00 på eftermiddagen. Dit får du gärna komma med din hobbybil även om du inte ska sälja den, utan bara vill träffa likasinnade och se på deras bilar! 

Efter visningen säljs bilarna på nätauktion på  kvarndammen.se  under söndagskvällen med start vid sextiden.

Så här gör du:

Ladda ner anmälningsblanketten här, alternativt via länken nedan, och maila in den till hobbybil@kvd.se tillsammans med fyra bilder på din finbil. Helst ska du ha mailat in den så tidigt som möjligt och efter den 1 september går det inte att anmäla sin bil längre.

Efter mailet kommer en av KVD:s handläggare personligen att ta kontakt med dig i augusti och så får ni komma överens om ett minimipris på bilen. 

Därefter får du beställa tid för att KVD ska genomföra sina tester på bilen, för att garantera skicket till nästa ägare på bilen. Det är nu du får tillfälle att betala anmälningsavgiften till auktionen på 1 000 kronor.

När testtid är spikad får du komma med bilen till en av KVD:s testanläggningar. 

När tiden är kommen för KVD:s test får du vara med under hela tiden, och då fotograferas bilen av KVD:s fotografer. Sedan får du lämna in bilen på någon av KVD:s anläggningar där den stannar tills KVD sålt bilen åt dig. 

KVD kommer ta åtta procent av försäljningssumman, men inte mer än 10 000 kronor och inte mindre än 4 500 kronor, utöver den tusenlapp du betalt i anmälningsavgift.

Det här får du:

Din bil kommer ligga uppe med professionell beskrivning och bilder på kvarndammen.se som har mer än 200 000 unika besökare i veckan. Deras nyhetsbrev går ut till 170 000 medlemmar varje vecka.

Från Teknikens Värld och Klassiska Bilars håll kommer vi pusha både för själva auktionen och för utvalda auktionsobjekt i flera nummer fram tills att auktionen går av stapeln. 

KVD har anläggningar runtom i Sverige, så har du inte tillfälle att skeppa den till Stockholm eller Kungälv går det bra att auktionera ut den på några av de andra anläggningarna också. 

Antalet platser är begränsat, så passa på att anmäla din bil tidigt om du tycker att det låter som en bra affär att sälja din bil på auktionen!

För mer information, klicka gärna in på de externa länkarna här nedan!

Anmäl din bil till auktionen

Anmälningsblankett Hobbybilsauktionen 25 september

Mer information

Om KVD Kvarndammen

Vanliga frågor till KVD och svar

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Teknikens Värld + verktygsset & pläd för endast 149 kr. Köp nu!