Foto: Illustration: Rain Prisk

Teslas pickup här om två år?

Bli inte förvånad om Elon Musk drar skynket av en pickup-modell inom ett par år. Han har tidigare sagt att det är en möjlighet. Är det så här den ska se ut då?

Tesla Motors är i full gång med att bredda sitt modellprogram. Model S har fått en ny parhäst i Model X, som vi var och kikade närmare på i går, och snart får de båda sällskap av instegsmodellen Model 3 som nyligen hade världspremiär. Kanske denna elbilstrio inom några år följs av ytterligare en modell och i så fall en pickup? Det låter kanske långsökt, men är det egentligen inte. Vi får snurra tillbaka klockan och se vad företagets grundare och vd tidigare har gjort för uttalanden.

2013 sa han att en pickup är en möjlighet och att den då kunde ligga fem år fram i tiden. Herr Musk slog ett öga på folks köpbeteende (i USA) och om man ska försöka ersätta bilen som avverkar flest bensindrivna mil så är det pickupen Ford F-150 som siktet är inställt på.

– Den är den bästsäljande bilen i Amerika. Om människor ser den som deras bil, då är det bilen vi måste leverera, sa han då för tre år sedan.

Nu är bilderna ovan och nedan inte några officiella Tesla-bilder utan illustrationer framtagna av onlineopererande Photoshop-hantverkare. Ovan ser vi Rain Prisks illustration där Model S har blivit något av en ute, det vill säga den typen av ”coupépickuper” som australiensare gillar skarpt. Man skulle också, för att tänka mer amerikanskt, kunna kalla den för en modern Chevrolet El Camino.

Bilden nedan visar en Model X-baserad pickup skapad av Theophilus Chin. Inte lika tuff kanske men betydligt mer praktisk med sin dubbelhytt.

Så vad säger du om kombinationen Tesla och pickup? Kan BMW M3 och Range Rover bli pickuper så varför inte. I så fall, alternativet ovan eller nedan?

 

Foto: Illustration: Theophilus Chin

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Teknikens Värld + verktygsset & pläd för endast 149 kr. Köp nu!