Foto: Mrjohncummings

Teslas vd Elon Musk tolkar Volkswagens fusk

Elon Musk, grundare av och vd för Tesla Motors, tar nu tillfället i akt att marknadsföringssurfa lite på den våg som Volkswagens stora utsläppsskandal genererat.

Volkswagens dieselskandal sätter bilbranschen i dålig dager, men några kan nog ändå se sig som vinnare – renodlade elbilstillverkare i allmänhet och Tesla Motors i synnerhet. I fredags befann sig Teknikens Världs Erik Wedberg i Nederländerna där även Teslas vd Elon Musk var på plats för att inviga företagets nya fabrik och visa upp nya Model S-värstingen P90D. Samtalsämnet gled förståeligt snabbt in på Volkswagens fusk med utsläppsnivåer och eventuella konsekvenser.

Elon Musk tror nämligen att Volkswagens manipulation av mjukvaran för att få ned utsläppen i dieselmotorerna är ett tydligt tecken på att gränsen för inte bara dieselmotorer, utan förbränningsmotorer i stort, är nådd. Han ser i stället framför sig att det är läge för ett teknikskifte, inte minst för att återvinna förtroendet hos kunderna.

En rapport från provkörningen av Tesla Model S P90D kan läsas i kommande nummer av Teknikens Värld. Du kommer även att bjudas på extra information om Elon Musk och hans planer för Tesla framöver.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!