090806-sportigare-toyota

Toyoda vill se sportigare Toyota

Det har varit ont om riktiga sportbilar i Toyotas modellutbud de senaste åren. Det vill den nye racingfantasten och Toyota-presidenten Akio Toyoda ändra på. Toyoda bekräftar att en rolig och billig sportbil kommer inom de närmaste åren.

Så sent som i tisdags kunde vi berätta om de senaste uppgifterna om den kommande sportcoupén som utvecklas av Toyota och Subaru i samarbete (länken finner du nedan). Bilen är hett efterlängtad och på höstens bilsalong i Tokyo kan vi äntligen få se den för första gången. Varken Toyota eller Subaru har bekräftat att bilen är på väg men nu låter Toyotas president Akio Toyoda för första gången meddela att hans företag ska lansera en sportbil inom de närmaste åren.

53-årige Toyoda är allmänt känd som en stor racingentusiast och när han tillträde som ny Toyota-chef i juni i år var det många som förutspådde att stora förändringar väntar för biltillverkaren. Akio Toyoda, ättling till grundaren Sakichi Toyoda, har en tuff uppgift att leda Toyota genom den pågående krisen. Men trots de ekonomiska problemen har Toyoda strategin klar för sig. I ett tal i samband med Center for Automotive Research (CAR) Conference på onsdagen berättade han att han hoppas kunna föra över erfarenheterna och entusiasmen från racingbanorna till personbilarna och göra dem roligare att köra. Toyoda avslutade med att säga att Toyota planerar att bygga en körglad och ekonomisk sportbil inom de närmaste åren. Han sade sig vara mycket engagerad i projektet och försöker att skynda på det. Kanske får vi se Toyota/Subarun tidigare än väntat?

Läs mer

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!