Toyota Hilux Invincible – nya toppversionen

Toyotas pickup Hilux har kommit i i en ny toppversion för den europeiska marknaden. Och man saknar verkligen inte självförtroende, versionen döps nämligen till Invincible – oövervinnelig.

Få bilar har väl fått rykte om sig att vara så robust byggda som Toyotas pickup Hilux. Det tar nu Toyota själva fasta på, kanske lite väl kaxigt, kan tyckas, när man döper sin toppversion till Invincible – engelska för oövervinnelig.

Att Toyota känner ett behov av att lansera en ny toppversion förklaras med att över 40 procent av Hiluxförsäljningen består av dagens toppversion SR+ på många av de europeiska marknaderna i dag. Kanske kan man tänka sig att vissa av dessa kunder önskar sig ännu mer.

Hilux Invincible är tillgänglig med tvåhjulsdrift eller fyrhjulsdrift, med motorerna 2,5 D-4D eller 3,0 D-4D, samt med manuell eller automatlåda. I utrutningen ingår bland annat en främre hasplåt i kromfinish liksom ett gäng andra kromade detaljer exteriört. Beroende på version får du även läderklädsel och en del andra detaljer med högre materialvalsnivå interiört. Emblem på dörrarna berättar också att det är just en Invincible-version det rör sig om.

Trots allt detta gissar vi dock att det fortfarande är övervägande ruff pickup-känsla i Hilux, och att bilen känns som ett arbetsredskap mer än som en personbil. Men köper du en Hilux är det nog kanske det du eftersträvar?

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!