Toyota Hybrid R

Toyota visar Yaris Hybrid med 400 hk i Frankfurt

Nu har Toyota släppt en ny bild på sitt sportiga hybridkoncept och den avslöjar att det är lilla Yaris Hybrid som vässas – rejält. Konceptbilen får teknik från Toyotas Le Mans-racer och över 400 hästkrafter.

Toyota-ledningen verkar ha släppt alla tidigare tyglar som hållit prestandaavdelningen tillbaka. I går rapporterade vi om två kommande bakhjulsdrivna sportbilar och på nästa månads Frankfurtsalong ska Toyota visa en ny konceptbil som än så länge går under namnet Hybrid R.

 Nu har Toyota släppt en så kallad teaserbild på konceptet. I obehandlat skick är bilden så mörk att den knappt visar någonting men efter en vända i bildbehandlingsprogram uppdagas formerna på bilen. Som synes är Hybrid R baserad på småbilen Yaris och det får oss att klia oss i huvudet och fundera på vad Toyota har för framtidsplaner. Tillsammans med bilden skickar de nämligen ut ett kort pressmeddelande där det sägs att Hybrid R ska ha en total sammanlagd effekt på över 400 hästkrafter. Delar av hybridsystemet lånas från Le Mans-racern TS030 och det ska gå att ställa in drivlinan för Road eller Track.

 När Frankfurtsalongen öppnar för pressen den 10 september får vi veta mer.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!