Uber ger efter – söker test-tillstånd

Uber har hittills vägrat söka tillstånd för att testa självkörande bilar i Kalifornien. Nu kryper de till korset och meddelar att de kommer att lämna in en ansökan.
Magnus Kvandal

Uber har tidigare hävdat att de inte behöver något tillstånd för att få testa sina självkörande Volvo XC90 i San Francisco, eftersom testbilarna alltid har en förare bakom ratten. Men företaget gör nu en kovändning och lovar att skicka in en  ansökan. Det skriver Mercury Times.

Vändningen kommer nästan två månader efter att den amerikanska motsvarigheten till Transportstyrelsen DMV tvingade bort Ubers bilar från San Fransiscos vägar genom att återkalla bilarnas registeringsbevis. Uber flyttade då testverksamheten till Arizona.

Uber har ännu inte lämnat in någon formell ansökan, men samarbetar för fullt med DMV rörande ansökningsprocessen. Om Uber får tillståndet, som kan ta mindre än tre dygn att utfärda, kommer de att behöva rapportera alla olyckor, och alla tillfällen där den självkörande tekniken slutar fungera och en människa tar över körningen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!