Ganska välbevarad för sin ålder, bilen alltså. Brukar vara lika skäggiga som ägaren. Foto: Marcus Engström / Teknikens Värld

Ungdomskärlek: En gång pickup. Alltid pickup

De flesta biltyper är fullständigt meningslösa, förutom pickupen. Hur menar jag då? Jamen, de har inget flak. Och ett flak är svårt att klara sig utan. Ett flak är ett flak.

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

Hur kan man annars flytta skrymmande gods som storsoffan, dubbelsängen, hyllan, veden, träden, motorcyklar, kyl/frysskåp eller skrymmande båtdurkar. Eller vad som helst som tar utrymme och som behöver flyttas någonstans. Sen är det väl någonting med romantiken. Truckerromantiken. Liksom…
Man hamnar också i en bättre dager bland grannar och bekanta. De tänker, den där Borglund, han kan flytta grejer han. Och ibland, när jag är snäll (ganska ofta), hjälper jag folk att köra deras storprylar. Hit och dit.
Genom åren har det rattats ett antal pickuper men det tog ett tag innan jag hamnade i det träsket. Körde faktiskt Opel i mitt tidiga billiv (hörde du det, PeO?) och har haft fyra stycken, alla var Rekord av varierande årsmodell och karosstyp. Rekord Coupé 1962 och 1965. Snygga bilar. Den sistnämnda gjordes om till cabriolet sitt sista levnadsår. Kanske inte riktigt efter myndighetens regler, men ändå, en cabriolet. 

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital Prenumeration

ALLT DU VILL VETA OM ALLA BILAR

Gratis första månaden - därefter 99/mån.

Ingen bindningstid.

  • Vi kör och bedömer alla bilar på svenska vägar
  • De bästa och mest detaljerade testerna av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen fem år bakåt i tiden
  • Vi står på din sida – här får du hjälp inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Teknikens Värld Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!