80-talet ringde och ville att Glenn köper sig en första generations Golf Cab. Foto: Patrik Lindgren / Moderna Klassiker

Ungdomskärlek: Golf Cabriolet – vit som vaniljglass

Kapar man taket på något alldagligt blir det plötsligt något fantastiskt. En transportör till stranden för hela familjen och en plats att äta glass i. Glenn vill gå i barndom och köpa sig en Vw Golf Cabriolet av första generation.

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

Året är 1994, jag är åtta år gammal, solen står högt på himlen och det är varmt i baksätet på den öppna bilen. Min Cornetto Jordgubb smälter snabbt i högerhanden, för snabbt. Glass rinner längs armen, ner mot armbågen och jag jobbar frenetiskt med tungan för att slicka i mig vaniljsörjan. Dels för att det smakar gott, dels för att inte kladda ner baksätet. Inte för att min pappa bryr sig nämnvärt, ingen av hans bilar har någonsin varit heliga ägodelar. Snarare tilltufsade fynd med (för) höga miltal som köptes för typ 7 000 kronor, kördes tre månader och sedan såldes på Gula Sidorna för samma peng eller lite till. Så var även fallet med den svarta Volkswagen Golf Cabriolet Mark I. Den kom och den gick. Slets hårt. En gång trycktes ett stort traktordäck ned i baksätet.
Han glömde den fort och gick vidare, men av någon anledning fastnade den i mig och när jag nu med tangentbordets kraft återupplever det i mitt eget huvud är det ofattbart att jag ännu inte köpt mig en egen.

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital Prenumeration

ALLT DU VILL VETA OM ALLA BILAR

Gratis första månaden - därefter 99/mån.

Ingen bindningstid.

  • Vi kör och bedömer alla bilar på svenska vägar
  • De bästa och mest detaljerade testerna av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen fem år bakåt i tiden
  • Vi står på din sida – här får du hjälp inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Teknikens Värld Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Teknikens Värld + verktygsset & pläd för endast 149 kr. Köp nu!