Dubbelt upp. Dubbelt rött. Erik var sedan tidigare indoktrinerad av en röd Peugeot – fast med två hjul. Foto: Glenn Lindberg / Moderna Klassiker

Ungdomskärlek: Peugeot 405 Mi16

Ni vet den där känslan när man råkar köpa en bil, bara sådär, och helt plötsligt står med en fordonspark där samtliga är franska, röda och av märket Peugeot? Det hände vår reporter och illustratör Erik Andrén, som samtidigt upptäckte en ungdomskärlek han inte visste att han hade.

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

Egentligen var det väl Johans fel. Johan, en kompis tillika före detta kollega till undertecknad, älskar att plöja igenom bilannonser och delade därför annonsen på en misstänkt vältvättad och lätt mörkröd Peugeot 405 via en av de stora sociala medierna.
Egentligen var jag inte alls i målgruppen. Mitt bilbehov var så nära obefintligt man kan komma, boende och jobbande i Stockholms innerstad finns det ungefär femton andra sätt att mer effektivt ta sig fram på än medelst egenägd bil. Elsparkcyklar, pendlarbåtar, bilpooler, promenad eller allsköns kollektivtrafik… you name it. Dessutom hade jag året innan, under stor glädje, lyckats sälja min holländska import-Alfa till en orimligt cykelintresserad bokförläggare i Vasastan. Att köpa en ny bil var, i bästa fall, fullkomligt onödigt. I värsta fall… ja, du förstår. 

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital Prenumeration

ALLT DU VILL VETA OM ALLA BILAR

Gratis första månaden - därefter 99/mån.

Ingen bindningstid.

  • Vi kör och bedömer alla bilar på svenska vägar
  • De bästa och mest detaljerade testerna av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen fem år bakåt i tiden
  • Vi står på din sida – här får du hjälp inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Teknikens Värld Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!