Vinterdäck: gör rätt val och tänk på följande

Att välja rätt vinterdäck till din bil kan tyckas vara en omöjlig uppgift, men med lite eftertanke och koll på din egen situation är det inte alls svårt. Lyssna på vad våra däckexperter har att säga.

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

Står valet mellan dubbade och dubbfria däck? Ska du välja centraleuropeiska (mellaneuropeiska) eller nordiska friktionsdäck (dubbfria) eller ska fortsätta köra på dina tre säsonger gamla dubbdäck? Kanske du känner att däckfrågan inte är något för dig eftersom du har valt året runt-däck?Frågorna är många men svaren är enklare än du tror. Låt Teknikens Världs vinterdäckexperter Linus Pröjtz och Ruben Börjesson guida dig rätt i djungeln samtidigt som de slår hål på en rad olika myter och felaktiga påståenden.Med deras mångåriga erfarenheter från däcktest och bilkörning i vinterväglag är detta ovärderliga tips som du bör lyssna på. Alla svar och tips får du i filmen ovan.Missa inte att läsa om hur 

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital Prenumeration

ALLT DU VILL VETA OM ALLA BILAR

Gratis första månaden - därefter 99/mån.

Ingen bindningstid.

  • Vi kör och bedömer alla bilar på svenska vägar
  • De bästa och mest detaljerade testerna av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen fem år bakåt i tiden
  • Vi står på din sida – här får du hjälp inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Teknikens Värld Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!