Volkswagen e-Golf som tysk polisbil

Volkswagen e-Golf tyska polisens nya vapen

Polisen i Tyskland fortsätter på inslaget miljöspår genom att utöka vagnparken med elbilar. Valet föll på Volkswagen e-Golf.

I november förra året skrev vi om tyska polisen som gjort det, ur svenska ögon sett, trevliga valet att köra Volvo V60 Plug-in Hybrid. Innovativ drivteknik, hög kördynamik och unik säkerhetsnivå var tre faktorer som gjorde att ”die Polizei” valde den svenska laddhybriden.

Nu visar den tyska polisen och Volkswagen upp nästa tillskott i miljövänliga vagnparken. Polisen i ”Bundesrepublik Deutschland” har nämligen valt Volkswagen e-Golf. Elbilen med 115 hästkrafter och 270 newtonmeter som accelererar 0-100 km/h på 10,4 sekunder, toppar 140 km/h och når upp till 19 mil på en laddning. Läs gärna vår provkörning av Volkswagen e-Golf här.

Vad tycker du om tyska polisens miljövänliga val av bilar och anser du att svenska polisen bör gå samma väg som komplement till mer konventionella polisbilar?

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Teknikens Värld + verktygsset & pläd för endast 149 kr. Köp nu!