110310-vw-folkabuss Foto: Volkswagen / Abdruck fuer Pressezwecke honora

Volkswagen sätter nya folkabussen i produktion

Volkswagen ska bygga en modern version av klassiska folkabussen. Den läckra konceptbilen Bulli som visades i Genève blir verklighet, bekräftar en högt uppsatt VW-chef.

Nu bekräftas det som många VW-entusiaster har önskat sedan länge. Volkswagens utvecklingschef Ulrich Hackenberg medger i samtal med brittiska Autocar att folkabusskonceptet som visades i Genève inte bara är ett koncept, en produktionsbil kommer.

Hackenberg avslöjar att nya folkabussen, eller Bulli som konceptbilen kallades, ska byggas på en ny plattform kallad MDS (Modular Design System) som tycks bli en ytterst flexibel konstruktion eftersom den även väntas bilda grund för nästa generation Audi A3 plus en hel mängd andra VW-produkter. Hackenberg antyder även att hjulbasen och spårvidden kan ändras för att skapa flera olika versioner av den kommande MPV-modellen, sannolikt för att skräddarsy modellen för olika marknaders behov. Vidare berättar Hackenberg att det troligaste är att den nya modellen kommer att tillverkas i Puebla, Mexiko, där startskottet för produktionen av nya Beetle går inom kort.

Läs mer

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!