Volvo Concept Coupé – tre snabba från premiären

Årets största Volvonyhet, Volvo Concept Coupé – bilen som definierar Volvos kommande formspråk, presenteras just nu i Göteborg. Vår egen Hans Hedberg är på plats. Här är förstahandsinformation från premiärvisningen!

Hej Hans,

Det är något stort på gång i Göteborg i kväll/natt. Vad är det som sker?

– Hej alla! Här är det världspremiär på Volvos nya design som gäller!  Designchef Thomas Ingenlath har under ett år – Ingenlath började på  Volvo juni 2012 – jobbat stenhårt tillsammans med sitt team för att  åstadkomma förändringen. Concept Coupé siar en hel del om hur de nya  Volvobilarna kommer att se ut.

Berätta mer! Vad berättar Volvo-folket om Concept Coupé? 

– Stoltheten går inte att ta miste på. Att Ingenlath & Co valde en  P1800-inspirerad kaross för att lansera det nya formspråket är en  hyllning till företaget och ska enligt honom själv ge energi för de  anställda samt reta omvärlden lite extra. Concept Coupé är baserad på  den helt nyutvecklade SPA-plattformen och använder sig av helt nya  VEA-drivlinor, men konceptbilen är i nuläget inte körbar.

Vad tycker du om Volvo Concept Coupé? Hur ser den ut?

– Överraskande! Coupén är de första konceptbilen av tre som Ingenlaths  team gör för att vänja Volvopubliken vid den nya designen. Linjerna är  sofistikerade, lite väl inställsamma. Som ”skyltfönster” för det nya  formspråket helt klart en lyckad lösning, men någon sportbil från Volvo  lär dröja. Första bilen ute med denna design blir nämligen Volvo XC90  som kommer om ett år.

Allt om nya Volvo Concept Coupé läser du i nya numret av Teknikens Värld – nummer 19/2013 – som finns i en butik nära dig redan senare detta dygn! Häng på låset när de öppnar!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!