Volvo Concept You

Volvo Concept You – filmspecial

I går valde Volvo att släppa informationen kring sin lyxlimpa Concept You, inklusive bilder. Nu bjuder vi er på ett gäng filmer där ni läsare kan syna Volvos potentiella framtid i sömmarna.

Volvos konceptbil Concept You, som Teknikens Värld för övrigt kunde avslöja redan snart två veckor sedan, bjuder på lyx och flärd på ett sätt vi tidigare inte sett i en bil från Volvo.

 Fokus har främst legat på interiören, även om exteriören känns genomtänkt – ta till exempel luftintagen i frontens nedre del som andras extremt mycket grillen på en Volvo Amazon.

 Interiört handlar det om exklusiva material, hög detaljkvalitet och hög teknisk nivå, exempel på sistnämnda är de innovativa pekskärmarna som hittas på mittkonsolen och mellan stolarna i baksätet. En annan väldigt högteknologisk detalj är det luftdrivna ljudsystemet från Alpine som använder luften utanför bilen för att skapa den ultimata ljudupplevelsen. Denna FreshAir-subwoofer finns inte ute på marknaden ännu.

 Volvo Concept You rullar på 21-tumshjul skodda med Pirelli-däck i dimensionerna 275/30. Bakom hjulen sitter ventilerade skivbromsar utvecklade av inga mindre än Polestar som ligger bakom den ilsket blåa C30 Polestar som både vi på Teknikens Värld och Top Gear hyllat.

 Titta igenom filmerna nedan (även bildgalleriet lite längre ned) där man verkligen får syna Volvo Concept You i sömmarna. I översta filmen får vi höra hur Volvo tänkt när de skapade konceptbilen som mycket väl kan stå förebild för vad som komma skall från biltillverkaren på Hisingen.

Ytterligare presentation av Volvo Concept You (notera Hasselblad-kameran – V-serie – som gömmer sig bakom glasluckan mellan bakre stolarna, 40 sekunder in i klippet)

Presentation av exteriören

Presentation av interiören

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Teknikens Värld + verktygsset & pläd för endast 149 kr. Köp nu!