Foto: Glenn Lindberg

Volvo Drive Me – vi testar bilen som kör själv

Volvo har under flera år forskat och utvecklat system som ska få bilarna att bli självkörande inom en snar framtid. Teknikens Värld åker med i en V60 som kör på motorvägarna utanför Göteborg – helt på egen hand. Häng du också med!

Gilla på Facebook för fler videoklipp!

 Läs om Volvo Drive Me i nya numret av Teknikens Värld som finns att köpa i butik eller kan beställas online.

Det är testchef Hans Hedberg och fotograf Glenn Lindberg som har fått prova på känslan att sitta i en Volvo V60 som gasar, bromsar och styr helt på egen hand. Bilen är ett steg i Volvos utveckling mot självkörande bilar.

2017 ska de första så kallade autonoma bilarna ut på vägarna i modellerna S90 (S80-efterträdaren), V90 (V70-efterträdaren) och nya XC90 som nyligen haft världspremiär.

Läs om Volvo Drive Me i nya numret av Teknikens Värld som finns att köpa i butik eller kan beställas online.

Hela reportaget om Volvo Drive Me och den självkörande Volvo V60 som vi åker med i på motorvägarna utanför Göteborg läser du i senaste numret av Teknikens Värd som finns ute i butik nu eller som kan beställas online här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!