070130_pag

Volvo och Land Rover ska bära upp Jaguar

Fords premiumgrupp (PAG) som innehåller Volvo, Aston Martin, Land Rover och Jaguar gick med stor förlust under 2006. Men trots att Jaguar förväntas förlora miljardbelopp de kommande tre åren säger Fords ekonomichef Don LeClair att PAG väntas gå med vinst i år.

Normalt brukar Volvo vara räddaren för PAG och dra in mellan 800 miljoner och 1,2 miljarder dollar varje år och på så sätt bära upp resten av gruppen rätt ordentligt. I år har det däremot gått sämre och förlusten landade på 327 miljoner dollar (cirka 2,4 miljarder kronor) men Volvo räknas vändat tillbaka direkt i år tack vare introduktionen av nya C30 som släpps de närmaste dagarna och S80 som kom förra året. 

Aston Martin väntas gå plus med cirka en miljard dollar  2007 men de siffrorna räknas inte in i PAG. Land Rover och Volvo ska ändå tillsammans bära upp förlusttyngda Jaguar och sprida ljus inom PAG och Ford.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!