110325-volvo s60 art session

Volvo S60 med tio lager färg

Volvo i Schweiz fick en idé om hur de på ett annorlunda sätt kan marknadsföra nya S60 för så många i farten som möjligt. Här är resultatet på film.

Volvo i Schweiz beslutade sig för att ställa ut en helt vit S60 av nya generationen på den stora centralstationen i Zürich. Bakom bilen drog man upp en lika vit canvasduk.

Därefter fick tio olika gatukonstnärer under fem dagar använda bilen och bakomvarande duk som sin kreativa arbetsplats. Var och en ritade vad de enligt formatet ”street art”, som blir allt mer populärt och omtyckt.

Under de fem dagarna passerade och stannade 35 000 personer det ständigt förändrande konstverket. Men mest intressant, i alla fall för oss många mil från centralstationen i Zürich, är att Volvo lät ställa upp en kamera framför bilen, en kamera som tog en bild var tionde sekund.

Dessa bilder har man nu fogat samman till en drygt tre minuter lång film (se nedan) där vi får se S60:n som täcks av tio olika konstverk, med andra ord tio lager färg. Det ser faktiskt rätt coolt ut.

Bilen ska senare i år auktioneras ut och pengarna den inbringar ska Volvo i Schweiz skänka till välgörande ändamål.

Läs mer

Test och provkörningar

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!