110707-volvo-s60-pcp

Volvo S60 Performance Project

Volvo Australien har samarbetat med tyska Heico och svenska Polestar som bygger Volvos racebilar.

På Australiens motormässa i Melbourne som pågår fram till 10 juli kan man ta sig en kik på Volvo S60 Performance Project. Showbilen har utvecklats i ett samarbete mellan australiensiska Volvo, Heico Sportiv och Polestar. 

– S60 T6 kan skryta med utmärkta prestanda som det är och S60 Performance Project tar det ännu längre. Med den extra kraften, vridet, de unika fälgarna och avgassystemet är S60 Performance Project verkligen en specialversion av S60, säger Volvo Australiens Matt Braid.

Med fyrdubbla avgasrör, 19 tums-hjul och kjolpaket från Volvo R-design kastar S60 Performance Project ett ont öga åt de tyska trimfirmornas håll.

Heico Sportiv har en lång rad trimmade Volvo-modeller på sitt samvete. Till denna S60 bidrar de med hjul och avgasrör. Motorn har setts över av svenska Polestar. Till den här S60:n har de chiptrimmat motorn till 325 hästkrafter och 480 newtonmeter, från 300 hästkrafter och 440 newtonmeter. Polestar bygger i vanliga fall Volvos bilar till touringmästerskap, bland annat svenska STCC. 

Polestar fick för något år sedan en hel del uppmärksamhet för sin C30 Polestar. Bilen hyllades i motorprogrammet Top Gear och vi på Teknikens Värld gjorde allt för att övertyga Volvo om att det var rätt beslut att bygga bilen. 

Rykten gör nu gällande att det här kan vara ett steg närmare att inkorporera Polestar i samma stil som Mercedes AMG eller BMW:s M-avdelning.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Teknikens Värld + verktygsset & pläd för endast 149 kr. Köp nu!