090827-ford-säljer-volvo

Volvo ska vara sålt innan årets slut

Ford har inga planer att behålla Volvo PV. I stället vill de skynda på processen och vara befriade från Volvo innan årets slut. Att behålla en minoritetsandel har aldrig diskuterats överhuvudtaget. Det säger chefen för Fords europeiska verksamhet.

 Volvo Personvagnar är fortfarande till salu och Ford har inget intresse av att behålla den svenska biltillverkaren. I en intervju med Bloomberg News gör John Fleming, vd för Fords europeiska verksamhet, det tydligt var Fords intressen ligger. Tidigare i somras började det spekuleras om att Ford inte längre var i behov av att sälja Volvo då amerikanernas ekonomiska situation har förbättrats avsevärt. Ford är den enda i Detroit-trion som inte har mottagit hjälp från den amerikanska staten men enligt Fleming finns det ändå ingen anledning att behålla Volvo.

Enligt Fleming är det inte den fortsatta nedgången som sätter press på Ford att sälja Volvo. Målet är att försäljningen ska vara genomförd under årets fjärde kvartal och enligt Fleming har arbetet med att separera Volvo från Ford har pågått i drygt ett år. Hos Ford finns det inte några planer på att vara kvar som minoritetsägare i Volvo. Det är något som inte ens har övervägts, säger Fleming till Bloomberg News. Den aktuella prislappen på Volvo uppges vara 2 miljarder dollar, motsvarande 14 miljarder kronor. Det är mindre än en tredjedel av vad Ford betalade för Volvo 1999. 

Läs mer

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!