110712-vw-rescue-concept

VW Schwimmwagen gör comeback!

Sebastian Toddenroth är mannen bakom det livräddande konceptet Volkswagen Rescue Rover som ska göra livet lättare för världens alla badvakter.

       På det tidiga 1940-talet när Hitler var ute och härjade satt man på Volkswagen och klurade på amfibielösningar till några av sina bilar. Erwin Komenda var den som fick uppdraget att utveckla Volkswagens Kübelwagen till amfibie och resultatet hamnade i bruk i det tyska krigsmaskineriet. 

Drygt 70 år senare kommer ett designkoncept från designstudenten Sebastian Toddenroth, med Schwimmwagen i tankarna. Bilen är speciellt anpassad att fungera på stränder och ska klara av att snabbt komma ut till den nödställde. 

Föraren tillika kaptenen sitter längst bak i fordonet med en bår utrustad med första hjälpen framför sig. De fyra speciella hjulen delar alla på bördan att driva fordonet på land och fungerar som paddlar i vattnet. I varje hjul finns en elmotor. Skrovet är byggt för att vara så stabilt som möjligt.

Serieproduktion får anses ligga i en ganska avlägsen framtid.       

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!