Audi säljer Ducati

Dieselgateskandalen gör att Audi säljer motorcykeltillverkaren Ducati efter bara fem år i deras ägo.

Volkswagen-koncernen är nära att sälja motorcykeltillverkaren Ducati. Detta som en effekt av dieslgateskandalen, menar Autocar. Märket blir därmed det första att falla ur koncernens portfolio som växt sedan 1990-talet.

Ducati, som grundades 1926 och tillverkat motorcyklar sedan 1949, förvärvades så sent som 2012 för 7,6 miljarder kronor, även om beloppet aldrig har bekräftats. Ducati hamnade under Audis ägo, som ingår i Volkswagen-koncernen sedan 1965.

Volkswagen-koncernen ska även har konsulterat investmentbanken Evercore för att se över sina finanser. Att koncernen har lagt ner sina motorsportsatsningar inom WRC, WEC och Le Mans och i stället satsar på Formel E är också en följd av avgasskandalen.

Omkring 30 000 jobb kommer att försvinna inom koncernen de närmaste åren även om man storsatsar på IT och ska anställa tusentals nya utvecklare. Detta i och med strategin Together – Strategy 2025 som ska få koncernen att expandera inom områden som digital teknik och eldrift.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!