Foto: Audi

Brexit ger dyra tyska bilar

Tyska bilar kan komma att bli tio procent dyrare i Storbritannien på grund av utträdet ur den Europeiska Unionen.

Tyska bilar kan komma att stiga i pris med tio procent när Storbritannien lämnar den Europeiska Unionen. Det hävdar Steffen Behm på den tyska industri- och handelskammaren i en artikel i Auto Express. Detta om inget handelsavtal med unionen skrivs.

Förra året exporterade Tyskland omkring 950 000 bilar till Storbritannien till ett värde av 20,8 miljarder pund vilket motsvarar cirka 230 miljarder kronor.

Inte bara tyska pekfingrar har höjts, den brittiska branschorganisationen SMMT har tidigare varnat för att importerade bilar kan bli 1 500 pund (omkring 16 600 kronor) dyrare i snitt om inte parterna kommer överens.

SMMT hävdar även att utträdet ur EU är tufft beslut för den inhemska bilindustrin som haft medvind under senare tid och menar att framtiden ligger i den digitala sfären som robotar, 3D-printning och artificiell intelligens.

Att priset på bilar höjs på grund av Brexit har det skrivits om förr men då har det handlat om siffror på ett par procent.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Teknikens Värld + verktygsset & pläd för endast 149 kr. Köp nu!