EU har godkänt PSA:s köp av Opel

Nu är Opel ett steg närmare fransk ägo. I dag meddelade EU-kommissionen att de inte finner några hinder för att PSA-gruppen köper Opel från General Motors.

I början av juni skrev vi om att Opel-affären mellan franska PSA-koncernen och amerikanska GM kan komma att slutföras betydligt tidigare än vad som initialt meddelades. I stället för senast mot slutet av året kan överföringen ske redan den 31 juli i år. Men då måste myndigheterna som övervakar konkurrenssituationen på den europeiska marknaden ge sina godkännanden.

Nu är ett av de tunga hindren avklarade då EU-kommissionen under onsdagen meddelade att de inte ser några konstigheter i affären och att den inte innebär några konkurrensproblem.

– I dag har vi tagit ett stort steg. Vi är nu fokuserade på att alla övriga nödvändiga villkor uppfylls för att få till en avslutning, något som planeras till senare i år, säger PSA:s koncernstrategiska chef Patrice Lucas.

21 miljarder kronor kostar det PSA att få Opel (och Vauxhall) till sitt stall.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!