GM värvar Stefan Jacoby

Volvo Personvagnars förre vd Stefan Jacoby har fått en hög tjänst hos General Motors. Från och med måndag blir Jacoby ansvarig för GM i Asien, Afrika, Europa och Mellanöstern.

General Motors låter meddela att Stefan Jacoby, fram till i höstas vd för Volvo Personvagnar, har utsetts till ”Executive Vice President Consolidated International Operations”. Det betyder att Jacoby ersätter Tim Lee och att han blir högste chef för GM:S verksamhet i Afrika, Asien, Europa och Mellanöstern. Han tillträder sin nya tjänst redan på måndag 5 augusti.

 – Stefan är ett fantastiskt tillskott till vårt redan starka team. Vi förväntar oss att han kommer att fortsätta på sin vana av att leverera bra resultat från marknader runt om i världen, säger GM:s vd Dan Akerson i ett uttalande.

 Jacoby lämnade Volvo under uppmärksammade former i november förra året. Jacoby drabbades av en stroke och var sjukskriven en tid därefter. Under den tiden beslutade Volvos styrelse att han skulle ersättas av Håkan Samuelsson.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!