Foto: Hyundai

Kia och Hyundai investerar i Rimac

Hyundai och Kia investerar tillsammans 80 miljoner euro i kroatiska Rimac Automobili – ledande inom högpresterande elbilar.

Elbilstillverkaren Rimac och Hyundai-koncernen inleder ett samarbete som ska mynna ut i en rad el- och bränslecellsbilar. Hyundai och Kia investerar 64 respektive 16 miljoner euro, cirka 678,5 och 169,6 miljoner kronor, i den kroatiska tillverkaren som sedan tidigare samarbetat med bland annat Aston Martin, Jaguar, Koenigsegg, Pininfarina och Seat. Man är även kända för sina egna högpresterande elbilar som C_Two som tar sig 0-100 km/h på två sekunder.

I planen för samarbetet finns bland annat utvecklandet av bilar till Hyundais prestandakollektion kallad N. Prototyper ska visas upp under 2020.

– Vi vill bygga prestandabilar som inte bara är snabba och kraftfulla utan även kan leva upp till våra kunders drömmar, säger Thomas Schemera, koncernens vice vd i Europa.

Hyundai-koncernen har som mål att ha 44 elektrifierade bilmodeller på marknaden 2025.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!