Foto: Volvo Cars/Shutterstuck

Stängda bilfabriker – så påverkas ditt bilköp av coronakrisen

Många biltillverkare har tvingats stänga sina fabriker runtom i världen. För svenska bilkunder kan det betyda försenade leveranser av nya bilar och svårt att hitta den bil du vill ha. Viruset kan också komma att påverka bilverkstäder. Flera svenska importörer kämpar nu för att hålla igång verksamheten och flera har låtit sina finansbolag utarbeta räddningspaket för bilägare med stora billån.

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

Biltillverkarna har stängt sina fabriker i minst två veckor. Men Volkswagens vd Herbert Diess befarar att verksamheten kommer att ligga nere betydligt längre tid än så. Om Diess får rätt kan det betyda problem att få fram bilar till alla svenska kunder som väntar på sin bil.

Teknikens Värld har bett sex importörer att berätta om läget och hur de gör för att hålla igång försäljningen och vad de gör för att hjälpa bilägare som kan få problem att betala sina billån om finans- och arbetsmarknad rasar

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital Prenumeration

ALLT DU VILL VETA OM ALLA BILAR

Gratis första månaden - därefter 99/mån.

Ingen bindningstid.

  • Vi kör och bedömer alla bilar på svenska vägar
  • De bästa och mest detaljerade testerna av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen fem år bakåt i tiden
  • Vi står på din sida – här får du hjälp inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Teknikens Värld Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!