Efter ett år som vd för Volvo Car kämpar Jessica med att behålla förstaplatsen i Sverige. Foto: Patrik Lindgren / Teknikens Värld

”Traditionella bilhandlare har ingen framtid”

Hon har varit vd för Volvo Car Sverige i ett år och tvingats kämpa med vikande registreringssiffror, pandemi och komponentbrist. Men Jessica Span, 50, är fast besluten att Volvo ska behålla sin starka ställning på den svenska bilmarknaden. Vi träffar en vd med nya idéer om hur bilar ska säljas och som hellre tittar på hur bilhallen ser ut än på bilarna som står i den.

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

Var femte ny bil som säljs i Sverige är en Volvo och var fjärde bil som rullar på vägen är också en Volvo. Så har den svenska bilmarknaden och de svenska vägarna sett ut i årtionden.
Men något är på väg att hända. Volvo får det svårare och svårare att behålla sin dominerande position.
Jessica Span är vd för Volvo Car Sverige och den som ytterst ska se till att Volvo fortsätter att sälja flest bilar av alla i Sverige.

Är 20 procents andel av den svenska marknaden heligt för Volvo?
– Ja, det är ganska så heligt för mig i alla fall. Vi tycker att det är ett heligt mål att vara marknadsledande på sin hemmamarknad.

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital Prenumeration

ALLT DU VILL VETA OM ALLA BILAR

Gratis första månaden - därefter 99/mån.

Ingen bindningstid.

  • Vi kör och bedömer alla bilar på svenska vägar
  • De bästa och mest detaljerade testerna av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen fem år bakåt i tiden
  • Vi står på din sida – här får du hjälp inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Teknikens Värld Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Teknikens Värld + verktygsset & pläd för endast 149 kr. Köp nu!