Här är Jon Olssons nya bil – Lord Hans

Förra gången var det en Rolls-Royce Wraith. Nu är alpinesset Jon Olsson tillbaka med en ny galen skapelse - en vråltrimmad Mercedes G 500.

Rolls-Royce Wraith, Lamborghini Huracan och Audi RS6 DTM. Jon Olsson har betat av en diger skara drömbilar genom åren. Och nu har han införskaffat ännu en: en Mercedes G500 kallad "Lord Hans".

Ska man vara noggrann rör det sig om en Mercedes G 500 4×4², alltså en extra högbyggd Geländewagen med 45 centimeter markfrigång, 30 millimeter bredare spårvidd än originalet och ett vadningsdjup på en meter. "Den perfekta svampplockarbilen" som vi kallade Mercedes G 500 4×4² när vi provkörde den förra året.

Och i vanlig ordning har Olsson gjort "Mercan" ännu mer speciell. Bilen är totalt omstylad från topp till tå, med ljusramp, modifierad fjädring, specialdäck, svart camouflage-färgtema och karossinslag i kolfiber. Självklart har den en "snorkel" från Brabus i samma material också.

Det enda vi frågar oss är var takboxen tagit vägen, men det kanske kommer?

Under huven är inget heller sig likt. Vanligtvis sitter en v8 på 4,0-liter och 422 hästkrafter i Mercedes G 500 4×4². Jon Olsson har emellertid låtit nederländska Absolute Motors trimma motorn till ungefär det dubbla. Absolute Motors räknar med att v8:an numera producerar runt 800 hästkrafter även om den än så länge inte är testad i bänk. Det är för övrigt Absolute Motors som gjort alla modifikationer på bilen.

Och hur var det med namnet "Lord Hans" – var kommer det ifrån? Jo, det är namnet på Jons äventyrliga brorsa.

Se mer i klippet ovan!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!