Historien om Volkswagen Corrado

Den hemliga coupén som kom att gäcka både Golf GTI- och Porsche-förare. Redan på sin tid en udda fågel och när så du en senast?

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

Volkswagens 1980-tal var inte över i och med den stora och viktiga lanseringen av Passat. Än återstod en sportig nyhet – Corrado. Teknikens Värld hade redan 1986, två år innan lanseringen, publicerat bilder på nya Corrado. Sven Svensson i Gävle hade stött på bilen ”någonstans i Sverige” där den tyvärr stod så trångt parkerad att han inte kunde ta några bilder framifrån. Han lyckades däremot knäppa ett kort på vad som fanns under motorhuven och det var utan tvekan en V6-motor monterad på tvären. När Teknikens Världs utsände Robert Collin konfronterade Volkswagens utvecklingschef Ulrich Seiffert med detta vid den internationella lanseringen 1988, fick han bara svaret: ”Er kamera måste ha tagit fel”. Någon sexcylindrig motor fanns inte tillgänglig vid lanseringen.

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital Prenumeration

ALLT DU VILL VETA OM ALLA BILAR

Gratis första månaden - därefter 99/mån.

Ingen bindningstid.

  • Vi kör och bedömer alla bilar på svenska vägar
  • De bästa och mest detaljerade testerna av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen fem år bakåt i tiden
  • Vi står på din sida – här får du hjälp inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Teknikens Värld Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!