Begagnad elbil nästan lika billig att äga som bensinbil

Försäljningen av nya elbilar ökar kraftigt och stadigt och samma utveckling kan nu ses på begagnatmarknaden. Antalet begagnade elbilar till salu dubblades 2020. Det är inte svårt att förstå varför. Vår uträkning visar att en begagnad elbil får nästan samma driftkostnad som en betydligt billigare bensinbil.

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

Allt fler nybilsköpare tar steget över till eldrift. Sverige hade den högsta andelen laddbara bilar bland nyregistreringarna i EU 2020 och sett över hela året ökade de laddbara bilarna med 132 procent jämfört med 2019. Det var framför allt laddhybriderna som drev på med en ökning på 166 procent, men även elbilarna ökade kraftigt med 79 procent.
Motsvarande utveckling kan ses på begagnatmarknaden. Enligt statistik från blocket. se ökade antalet annonser för elbilar med 102 procent år 2020 jämfört med 2019. Spekulanterna sökte mest på BMW när de letade elbil men den mest sålda elbilen blev Renault Zoe, tätt följd av Nissan Leaf och Tesla Model S.

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital Prenumeration

ALLT DU VILL VETA OM ALLA BILAR

Gratis första månaden - därefter 99/mån.

Ingen bindningstid.

  • Vi kör och bedömer alla bilar på svenska vägar
  • De bästa och mest detaljerade testerna av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen fem år bakåt i tiden
  • Vi står på din sida – här får du hjälp inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Teknikens Värld Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!